TYBERIUM.COM

Guitar
Roller coaster

"Roller Coaster"


Dit is het achtste nummer dat op YouTube werd gezet.


Met dit nummer heb ik geprobeerd om een vlotte track te maken

die je meeneemt in een achtbaan rit; een snelle, leuke en hartverwarmende track, die een lach op je gezicht toverd. Ik kreeg een idee van waar in heen wilde, door m'n derde nummer te beluisteren. Aan het eind van dat nummer zat een stukje waar ik in mijn beleving nog meer mee had kunnen doen.


De hoofd riff van dit nummer ("Roller Coaster") is een snelle versie van dat stukje. Het is gemaakt met een nieuw ontworpen gitaar die echt kan scheuren. Dit wordt voornamelijk gebruikt om de lange noten te benadrukken. Het is de bedoeling dat het de overdrive van electrische gitaren benaderd. Het effect wordt bereikt door gebruik te maken van m'n frequentie verschuiving techniek. Er wordt tevens veel gebruik gemaakt van pitch bending. Het is echter vrij subtiel verwerkt in het nummer. Hoe subtiel? Kijk maar eens of je het hier kunt horen. Het zit er echt. Een klein wiebeltje. Ze liggen verspreid door het hele nummer en geven het nummer net dat beetje extra pit.


Dit nummer bevat ook een trance-achtige textuur in de achtergrond, dat het nummer voortstuwd. Het is beter te horen aan het eind, rond 4 minuut 10.


Verkrijgbaar op het album 'No Strings Attached'.

Beluister het volledige nummer hieronder.

Reason 4 Guitar Music 8:

"Rollercoaster"


Uitgegeven: 26 Februari 2011

blog comments powered by Disqus

Copyright Tyberium 2021 © All Rights Reserved