TYBERIUM.COM

Guitar

"Stunt Driver"


Dit is het zevende nummer dat op YouTube werd gezet.


Het idee achter dit nummer was te proberen om een theatraal en opzwepend nummer te maken, welke je ook ziet in films of in van die flitsende filmpjes. Het is gebaseerd op wat ik zou willen horen als ik zou kijken naar een parachutist of naar een coureur die belachelijke snelheden maakte.


Het is belachelijk hoe snel dit nummer tot stand kwam. Ik was nog maar net klaar met Reason 4 Guitar Music 6 toen dit project ineens in m'n hoofd sprong. Ik gebruikte wederom m'n eigen bas gitaar patch en maakte het bas loopje, waarna het als vanzelf uitbreidde. Het bas loopje gebruikt pitch bending om het die vreemde wiebel te geven. Verder is telkens de eerste noot extra aangezet met een bass kick, voor wat extra pit.


Ik heb weer aanspraak gedaan op een aantal technieken die ik had opgedaan in m'n vorige tracks. Zo kun je in dit nummer onder andere weer luisteren naar het frequentie verschuivingseffect. Het geeft het gitaargeluid dat onderscheidende geluid dat doet denken aan het wah-wah pedaal, wat je ook kunt horen bij echte live optredens.  De gitaar die ik gebruikte voor dit nummer, is wederom de standaard gitaar van Reason. Dit simpele instrument heeft vrijwel oneindige potentie. Het geluid leunt ook stevig op het pitch bend effect. Dit geeft het nummer een wat energieker voorkomen.


Ik heb ook wat nieuwe dingetjes uitgeprobeert in dit nummer. Ik heb een full-stop en fade-in geprobeerd bij 2:19m. Het geluid stopt eventjes en knalt er dan weer in. Dit geeft een lekker dramatisch effect. In het stukje dat daarna komt heb ik dat typische 'wuggadugga' geluid proberen na te maken, die je ook vaak hoort in gitaar land. Verder hor je mijn poging om eens een lekker potje te scheuren met de gitaar rond 1:19m. Dit keer met extra aagezette frequencie en pitch shifting.


Verkrijgbaar op het album 'No Strings Attached'.

Beluister het volledige nummer hieronder.

Reason 4 Guitar Music 7:

"Stunt Driver"


Uitgegeven: 27 Januari 2011

Hieronder zie je de inspiratie voor het frequentie verschuivingseffect dat ik gebruik in dit nummer. Het lijkt min of meer op het wah-wah pedaal dat gitartisten gebruiken.

blog comments powered by Disqus

Copyright Tyberium 2021 © All Rights Reserved