TYBERIUM.COM

Guitar
Super Nova

"The Demise Of Antares"


Dit is het zestiende nummer dat op YouTube werd gezet.


Het idee voor dit nummer kwam nadat ik iets teveel computerspelletjes had gespeeld, met een ruimtethema. Gedurende ons korte bestaan op deze planeet, worden vele sterren in ons universum geboren. Uiteraard vergaan er gedurende die periode ook weer genoeg. Het vergaan van een ster is echter geen stil gebeuren. Ik heb het zelf nooit zien gebeuren, maar wat als....


Zou het niet gaaf zijn om eens te kunnen zien hoe zoiets in z'n werk gaat? Wat als we daadwerkelijk camera's in de ruimte hadden die dit hele evenement van voor tot achter konden vastleggen. Ik weet het; 't is een heel eind weg en het zou alleen al jaren duren om de opnamen overgestuurd te krijgen richting aarde. Wat als het allemaal tóch kon? Die dingen uit Star Trek werden uiteindelijk toch ook gerealiseerd? Herinner je de touch screens nog, die aanwezig waren in het ruimteschip The Enterprise? Commandant Data gebruikte die doorgaans op de commandobrug. Of wat dacht je van de 'communicators' of Picard's (I)padd?

 

Goed. Stel dat de technologie aanwezig was. Wat zou er gebeuren als 'Antares', een van de grootste sterren in ons heelal ineens 'supernova' ging? We zouden onze camera's op pad sturen om te onderzoeken wat er gaande was. CNN zou live verslag kunnen zdoen van de gebeurtenissen, terwijl het aan de gang was. Het zou een gewelddadig spektakel zijn..ook behoorlijk rommelig.

 

Om dit voorval muzikaal luister bij te zetten, bedacht ik dit nummer. Je kunt mijn 'live verslag' bekijken op mijn Youtube pagina. Daar heb ik deze namelijk in de video verwerkt als ondertitels. Het nummer is geïnspireerd op de moeder aller bombastische tracks; Lux Aeterna van Clint Mansell. Mijn nummer is ruwweg onder te verdelen in zes delen:

 

Het heeft een intro (0:46) en bouwt op tot het eerst contact met de ster (0:47-1:18). Dan heb je het stukje waar ik mij een paar overzicht shots met de camera voor stel. Je zou de omgeving rondom de ster goed kunnen zien. (1:18-2:15). Dan word de spanning opgebouwd tot aan het gebeuren (2:15-2:46), gevolgd door de daadwerkelijke supernova explosie (2:47-3:16) en een outtro (3:17-3:38).

Beluister het volledige nummer hieronder.

Reason 4 Guitar Music 16:

"The Demise Of Antares"


Uitgegeven: 21 Januari 2012

blog comments powered by Disqus

Copyright Tyberium 2021 © All Rights Reserved