TYBERIUM.COM

Guitar
Bullets

"The Sting Of Battle"


Dit is het veertiende nummer dat op YouTube werd gezet.


Ik houd van bioscoopfilms. Meer dan eens zitten er in films krachtige muziekstukken verborgen. Het mooie aan film is dat de beelden versterkt worden door de muziek. Als je bijvoorbeeld honderden gewapende strijdkrachten een heuvel op ziet rennen, die het op moeten nemen tegen duizenden tegenstanders, zal een goed gearrangeerd muziekstuk deze ervaring tientallen keren doen uitvergroten. Je gaat automatisch meeleven met de karakters die sterk in de minderheid zijn. Hetzelfde geldt voor toespraken. Velen van ons zullen de toespraak uit de film 'Independence Day' nog voor de geest kunnen halen; woorden van vaderlandsliefde, gedrapeerd op een aanzwellend muziekstuk. Als ik zoiets tegenkom in een film, begint het bij mij te kriebelen en wou ik dat ik zoiets muziekaals gemaakt had.

 

Het idee achter mijn 14e nummer was, om te pogen ook zo'n krachtig muziekstuk te schrijven. Het moest een militair thema krijgen, welke moed en heldendaden als uitgangspunt hadden. Tevens probeerde ik er een filmisch tintje aan te geven. Voor het nummer heb ik een nieuw instrument gemaakt, welke de laatste tijd veelvuldig opduikt in films; de 'drone'. Ik kwam het onder andere tegen in films als 'Inception' en 'Transformers'. Als je dit instrument combineert met bijvoorbeeld een lage hoorn, dan is het een prima basis om een solide atmosfeer mee te creëren. Je kunt dit instrument gratis downloaden van deze website. Ik durf te wedden dat je hier enorme pret mee gaat hebben.

 

Bij het gitaargedeelte in het nummer is nog wat meer geëxperimenteerd met de 'frequentie verschuif' methode. Het word vooral dik aangezet in de intro, om overtonen mee te emuleren. Aanvullend is er wat geëexperimenteerd met pauken, bongo- en conga trommels, om delen van het nummer wat meer tempo te geven.

Beluister het volledige nummer hieronder.

Reason 4 Guitar Music 14:

"The Sting Of Battle"


Uitgegeven: August 18th 2011

Downloads

Je kunt het 'drone' instrument hier downloaden.

Hieronder vind je de speech van George S. Patton, waarvan delen in dit nummer verweven zitten.

blog comments powered by Disqus

Copyright Tyberium 2021 © All Rights Reserved