TYBERIUM.COM

Guitar
Rocking Compact Cassette

"The Lost Concert Tape"


Dit is het twaalfde nummer dat op YouTube werd gezet.


Dit project heeft me wat meer tijd gekost dan normaal: een muziekstuk dat leek op een vintage concert uit vervlogen tijden. Ik wilde het nummer een klank meegeven alsof de opnames ervan al jaren ergens lagen te verstoffen op een oude zolder. Ik kon me geen beter begin bedenken dan er wat ZZ-Top-achtige atmosferen tegenaan te gooien. Om het gevoel van een echt rock concert te creëren, zijn  er wat publiek samples bij door gemengd. Deze samples zijn zó getimed, dat het lijkt alsof het publiek reageert op de gitaarstukken. Iedere keer als er een nieuw gitaardeel wordt ingestart, begint het publiek er op te 'reageren', alsof ze opgezweept worden door wat er gebeurd op het 'podium'.

 

De gitaarstukken zijn gespeeld op een MIDI keyboard. Gezien ik de complexe stukken in het echt niet live kan spelen op het keyboard, begon ik delen van 5 tot 10 seconden te bedenken en in te spelen. De stukjes die ik leuk vond behield ik en werden verder uitgebouwd. Door lange aaneengesloten 'lopende' riffs te maken die uitstrekken over meerdere maatstrepen, lijken de stukken geïmproviseerd en tonen ze gelijkenis met een echt concert optreden.

 

Ergens in het midden, wisselt de gitarist op magische wijze van gitaar en komt mijn nieuwe wah-wah gitaar ten tonele. Een aantal erg goede tutorials op het internet hebben geholpen om het geluid van die gitaar na te maken met de standaard geluidenbank van Reason. Door gedurende het nummer van gitaren te wisselen blijft het nummer interessant om naar te luisteren. De drumsolo vlakbij het eind en de omslag naar wat duisteren en lage gitaardelen aangevuld met een Hammond orgel, maken de track extra pittig.

Beluister het volledige nummer hieronder.

Reason 4 Guitar Music 13:

"Lost Concert Tape"


Uitgegeven: July 3rd 2011

Downloads

Je kan de wah-wah gitaar gratis downloaden.

blog comments powered by Disqus

Copyright Tyberium 2021 © All Rights Reserved